1.CIASTO I:
1. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier i ocet.
2. Dodawać mąkę, delikatnie mieszać.
Ciasto I wyłożyć kupkami na blachę wyłożoną papierem o wymiarach 25x40cm i posypać kawą.
2.CIASTO II:
1. Białka ubić na sztywną pianę.
2. Dodawać żółtka i cukier.
3. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, delikatnie wymieszać.
Ciasto II wylać na ciasto I.
Pieć w temp 180 stopni ok. 40 min.
3.MASA KAWOWA:
1. Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wody.
2. 1,5 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
3. W połowie szklanki mleka rozrobić żółtka i obie mąki, wlać do gotującego się mleka.
4. Margarynę utrzeć. Dodawać przestudzoną masę i kawę.
Komentarze