Jaja faszerowane na bogato. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, odcedzić, zalać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia. Obrać ze skorupek, przekroić każde na pół i wybrać żółtka. Żółtka odkładać do osobnego naczynia, posłużą do farszu.
Paprykę, pieczarki i kiełbaskę (obraną ze skórki) pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Można podlać odrobiną oleju. Dodać na patelnię łyżeczkę wegety. Podsmażyć. Ostudzić.
Żółtka, oraz pozostałe składniki z patelni przełożyć do miksera lub blendera, dodać 2 łyżeczki majonezu, pieprz, sól do smaku i zioła. Zmiksować na papkę.
Tak przygotowanym farszem wypełniać puste połówki jajek. Udekorować majonezem i ziołami oraz posypać słodką papryką.
Komentarze