Truskawkowa krowa

  • wyświetlono: 1427 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

0067Komunia
  • 1 porcje
  • 1min

Składniki

Upiec cienki biszkopt jasny.

MASA KRÓWKOWA:
puszka masy krówkowej
1 kostka masła
1/2 kostki margaryny

MASA TRUSKAWKOWA:
1 kg truskawek
2 - 3 łyżki cukru
3 galaretki truskawkowe

DODATKOWO:
biszkopty podłużne

Sposób przygotowania przepisu:

Truskawkowa krowa

  • 1. MASA KRÓWKOWA:
    Masło z margaryną ubić na puch. Dodawać po 1 łyżce masy krówkowej ciągle miksując.
  • 2. MASA TRUSKAWKOWA:
    Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    Biszkopt - Masa krówkowa - podłużne biszkopty maczane w kawie - masa truskawkowa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Truskawkibiszkoptymasa krówkowagalaretka truskawkowaCiasto z truskawkamikrówkasezon truskawkowy

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada truskawkowa

Dodane przez: Mariola123

ROLADA TRUSKAWKOWA

Rolada truskawkowa to pyszne i...

ciasto

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Truskawkowa radość

Nie ma nic lepszego jak ciasto...

Truskawkowy puch

Dodane przez: Kasia_S

Truskawkowy puch

bardzo łatwe ciasto bez pieczenia

Truskawkowa fantazja

Dodane przez: mysza75

Truskawkowa fantazja

Ciasto które jest mało słodkie,...

rolada   truskawkowa

Dodane przez: Bożena Z.

Rolada truskawkowa

delikatna i lekka.......w sezonie...

Torcik truskawkowy

Dodane przez: Magster

TORCIK TRUSKAWKOWY

Torcik mocno truskawkowy z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE