Truskawkowa krowa

  • wyświetlono: 706 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

mariosylwia
  • 1 porcje
  • 1min

Składniki

Upiec cienki biszkopt jasny.

MASA KRÓWKOWA:
puszka masy krówkowej
1 kostka masła
1/2 kostki margaryny

MASA TRUSKAWKOWA:
1 kg truskawek
2 - 3 łyżki cukru
3 galaretki truskawkowe

DODATKOWO:
biszkopty podłużne

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Truskawkowa krowa

  • 1. MASA KRÓWKOWA:
    Masło z margaryną ubić na puch. Dodawać po 1 łyżce masy krówkowej ciągle miksując.
  • 2. MASA TRUSKAWKOWA:
    Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    Biszkopt - Masa krówkowa - podłużne biszkopty maczane w kawie - masa truskawkowa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Truskawkibiszkoptymasa krówkowagalaretka truskawkowaCiasto z truskawkamikrówkasezon truskawkowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Truskawkowy puch

Dodane przez: Kasia_S

Truskawkowy puch

bardzo łatwe ciasto bez pieczenia

Torcik truskawkowy

Dodane przez: Magster

TORCIK TRUSKAWKOWY

Torcik mocno truskawkowy z dodatkiem...

MALINOWA CHMURKA

Dodane przez: poezjasmaku

TRUSKAWKOWA CHMURKA

LEKKIE CIASTO Z BITĄ ŚMIETANĄ...

Truskawkowa delicja

Dodane przez: Milena127

Truskawkowa delicja

Truskawkowy sezon w pełni. Czas...

pavlowa

Dodane przez: paolineczka

Pavlowa – truskawkowa

Kolejna odsłona mojej wersji Pavlowej...

Mazurek truskawkowy

Dodane przez: programistapogodzinach

Mazurek truskawkowy

Święta już za tydzień, znudziły...