Truskawkowa krowa

4.5 (160 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec cienki biszkopt jasny.

    MASA KRÓWKOWA:
    puszka masy krówkowej
    1 kostka masła
    1/2 kostki margaryny

    MASA TRUSKAWKOWA:
    1 kg truskawek
    2 - 3 łyżki cukru
    3 galaretki truskawkowe

    DODATKOWO:
    biszkopty podłużne
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Truskawkowa krowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA KRÓWKOWA:
    Masło z margaryną ubić na puch. Dodawać po 1 łyżce masy krówkowej ciągle miksując.
  • 2. MASA TRUSKAWKOWA:
    Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    Biszkopt - Masa krówkowa - podłużne biszkopty maczane w kawie - masa truskawkowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.97 (175 ocen)

KROWA

To może cię zainteresować