Kawa meksykańska

5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealna na rozgrzewkę i na poprawę humoru :) Bardzo aromatyczna, lekko ostra a za razem słodka.

Składniki:

  • 0,5 szklanki gorącej mocnej kawy

    2 łyżki likieru kawowego lub orzechowego

    szczypta mielonego cynamonu

    szczypta mielonej ostrej papyki

    20g czekolady ( mlecznej lub gorzkiej )

    pół łyżeczki brązowego cukru ( opcjonalnie )

    2 laski kory cynamonu
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kawa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kubku umieszczamy czekoladę, szczyptę cynamonu i szczyptę papryki. Świeżo zaparzoną kawę mieszamy z likierem i z cukrem. Wlewamy do kubka z czekoladą i dokładnie mieszamy. Podajemy z laską cynamonu .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować