Kaszanka z warzywami

4.49 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 5 min

Doskonała zarówno z piekarnika, jak i z grilla. Sycąca, pyszna i niedroga.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • ● 3 pęta cienkiej kaszanki
    ● 2 cebule
    ● 2 pomidory
    ● duża czerwona papryka
    ● 3 ogórki kiszone
    ● ok. 20 dag żółtego sera
    ● keczup
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszanka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy. Pomidory i paprykę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne.
  • 2. Cebulę, ogórki, paprykę i pomidory kroimy w niewielką kostkę. Oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Z kaszanek usuwamy osłonki.
  • 3. Każdą kaszankę kładziemy na kawałku posmarowanej olejem folii aluminiowej. Środki pętek wypełniamy porcją warzyw. Polewamy keczupem
    i posypujemy serem. Starannie zawijamy.
  • 4. Paczuszki układamy na blasze posmarowanej olejem. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 °C.

Porady

● Potrawa będzie smaczniejsza, gdy do warzyw dodamy pokrojone jabłko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować