Kaszanka w cieście

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

To ulubione danie mojego syna. Dawniej dla mnie robiła je moja babcia.

  • 45 min

Składniki:

  • ● duża cebula
    ● 2 szkl. mąki
    ● 2 jajka
    ● łyżeczka vegety
    ● 4 dag smalcu
    ● 30 dag kaszanki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę kroimy
    w ok. 7-mm plastry.
    Cebulę obieramy
    i siekamy.
  • 2. Mąkę, jajka
    i vegetę miksujemy
    z 1/2 szkl. wody
    na gęste ciasto
    naleśnikowe. Mieszamy
    z cebulą.
  • 3. Na patelni roztapiamy
    smalec. Łyżką nakładamy
    ciasto, następnie kładziemy
    kaszankę i przykrywamy porcją
    ciasta. Smażymy z obu
    stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować