Kaszanka w cieście

  • wyświetlono: 653 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

To szybka przekąska, którą można podawać i na gorąco, i na zimno.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Andrzej Kiszka, Marklowa
  • 15min

Składniki

● 50 dag kaszanki
● 1 szkl. mąki
● jajko
● 1/4 szkl. mleka
● szczypta soli
● szczypta cukru
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kaszanka w cieście

  • Kaszanka w cieście1. Z mąki, mleka, 1/4 szklanki
    wody i jajka robimy dość gęste
    ciasto naleśnikowe. Dodajemy
    sól i cukier. Mieszamy.
  • Kaszanka w cieście2. Z kaszanki usuwamy osłonkę.
    Kroimy w plastry (ok.
    1,5-cm grubości). Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster
    obtaczamy w cieście.
    Smażymy na złoto.

Porady

Kaszankę można też smażyć w inny sposób: porcje ciasta wlewamy na rozgrzany olej, układamy na nich plastry kaszanki, polewamy porcjami ciasta i smażymy z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilkaszanka

Komentarze

Podobne przepisy

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

image-15teo1b

Dodane przez: in-humility

KRĄŻKI CEBULOWE

Krążki cebulowe to pyszna i lekka...

image-0ndudig

Dodane przez: in-humility

BRUSCHETTA

Aromatyczne, błyskawiczne grzanki...

image-1qnyvno

Dodane przez: in-humility

SZAKSZUKA, czyli pomidory z jajkami z patelni

Doskonała tunezyjska potrawa zamiast...

image-178egqj

Dodane przez: Mniam1

Galaretka z kurczakiem i szynką

Wytrawna galareta z kurczakiem,...

image-06l2n9b

Dodane przez: Kasja1986

Frytki z awokado

Chrupiąca panierka chlebowa z dodatkiem...