Kaszanka w cieście

  • wyświetlono: 706 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

To szybka przekąska, którą można podawać i na gorąco, i na zimno.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Andrzej Kiszka, Marklowa
  • 15min

Składniki

● 50 dag kaszanki
● 1 szkl. mąki
● jajko
● 1/4 szkl. mleka
● szczypta soli
● szczypta cukru
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kaszanka w cieście

  • Kaszanka w cieście1. Z mąki, mleka, 1/4 szklanki
    wody i jajka robimy dość gęste
    ciasto naleśnikowe. Dodajemy
    sól i cukier. Mieszamy.
  • Kaszanka w cieście2. Z kaszanki usuwamy osłonkę.
    Kroimy w plastry (ok.
    1,5-cm grubości). Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster
    obtaczamy w cieście.
    Smażymy na złoto.

Porady

Kaszankę można też smażyć w inny sposób: porcje ciasta wlewamy na rozgrzany olej, układamy na nich plastry kaszanki, polewamy porcjami ciasta i smażymy z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilkaszanka
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)

Kaszanka zapiekana w bułce

Dodane przez: bienpyt

Kaszanka zapiekana w bułce

Idealna przekąska do chrupania....

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...