Kasza z podgrzybkami i warzywami

0 (0 ocen)

Kasza, warzywa i podgrzybki cudnie pachnie lasem, do tego zdrowy obiad

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
    1 woreczek warzyw na patelnię 450 gram
    20 dkg podgrzybków
    olej rzepakowy
    1/2 szklanki śmietany 18 %
    sól, pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    1 cebula biała
    1 łyżeczka przypraw do potraw chińskich
    pietruszka świeża natka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza z podgrzybkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze przelewam zimną wodą, wsypuje do garnka wlewam dwie szklanki wody i łyżkę oleju. Jak kasza wchłonie wodę po zagotowaniu, wstawiam ją pod koc na 40 minut. Cebule kroję w piórka i przesmażam na patelni na oleju. Dodaje podgrzybki i dalej przesmażam. Doprawiam sola, pieprzem. wlewam śmietanę , dodaję majeranek. Nie zagotowuję już śmietany. Warzywa przesmażam na patelni na oleju, doprawiam przyprawa do potraw chińskich. Na talerz wykładam kasze, dodaje warzywa, i polewam grzybami z sosem. Dekoruję pietruszką zieloną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza Podgrzybki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować