Kasza jaglana z makiem

4.5 (147 ocen)

Zimowa wersja kaszy jaglanej

Składniki:

  • 40 g kaszy jaglanej
    3-4 łyżki zmielonego maku (ok.20 g)
    4-5 suszonych daktyli (ok.15 g)
    3 łyżki migdałów w płatkach (ok.15 g)
    opcjonalnie coś do słodzenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wypłukać i zalać szklanką wody, dodać zmielony mak i pokrojone daktyle. Gotować ok. 15-20 minut aż kasza wchłonie całą wodę, może się okazać, że trzeba trochę dolać. Kaszę od czasu do czasu mieszać w trakcie gotowania. Migdały uprażyć na suchej patelni, część wymieszać z ugotowaną kaszą, część użyć do posypania. Dosłodzić jeśli mamy taką potrzebę, np. miodem.

Porady

Oprócz daktyli i migdałów można użyć dolonych innych bakalii

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Kasza Mak Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować