Studiuję i pracuję, dlatego chętnie gotuję potrawy szybkie i proste, ale też pyszne i efektowne. Mój narzeczony świetnie radzi sobie z przygotowaniem tego dania.
Składniki:
4 plastry karkówki
pusz ka ananasów w plastrach
40 dag kiszonej kapusty
kostka rosołowa
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia, tymianek
olej
Karkówka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso nacieramy przyprawami i wkładamy do lodówki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy mięso, ananasy i odciśniętą kapustę.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i polewamy kapustę.
2.Danie zapiekamy ok. 1,5 godziny w odkrytym naczyniu w temp. 200 °C, od czasu do czasu polewając kapustę tworzącym się sosem. 15 minut przed końcem pieczenia przykrywamy. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze