Karkówka z kapustą i ananasem

4.5 (190 ocen)

Miękka karkóweczka z kiszoną kapustą i ananasem. Świetne połączenie smaków. Pyszna kapusta. Podajemy z ziemniakami.

Składniki:

  • - 2 kg karkówki bez kości
    - 2 łyżki czosnku granulowanego
    - 3 łyżki majeranku
    - 3 łyżki ziół prowansalskich
    - 1 łyżka soli
    - 5 łyżek oleju
    - 1 kg kiszonej kapusty
    - 1 puszka ananasa.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka z kapustą i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy. Przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy karkówkę. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, najlepiej na noc. Po tym czasie karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Kapustę płuczemy, obkładamy nią karkówkę. Ananasa osączamy z zalewy i kroimy w kostkę, układamy na kapuście, następnie zalewamy sokiem z ananasa.
  • karkówkę obkładamy kapustą i ananasem 3. Karkówkę pieczemy pod przykryciem 2 godziny w 200°C. Po upieczeniu podajemy karkówkę pokrojoną w plastry i obłożoną kapustą z ananasem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ananas Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować