Karkówka w sosie słodko-kwaśnym

4.36 (170 ocen)

Mój sposób na soczystą karkówkę:)

Składniki:

  • - 4 kotlety z karkówki
    - 2 cebule
    - 4 łyżki przyprawy Maggi
    - 4 łyżki cukru
    - 4 łyżki wody
    - 4 łyżki octu
    - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - sól, pieprz, ulubione zioła
Wystaw ocenę:

4.36 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy , osuszamy, solimy, pieprzymy i obsmażamy z obu stron. Przekładamy do brytfanny. Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na tłuszczu , który pozostał z mięsa. Układamy na mięsie.
    Z Pozostałych składników mieszając je ze sobą przygotowujemy sos, którym polewamy mięso. Wstawiamy brytfannę do rozgrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok 70 minut ( podaję na piekarnik z termoobiegiem, bez termoobiegu będzie trochę dłużej do 90 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować