KAPUSTA Z BAKALIAMI SUSZONYMI NA WIGILIĘ

4.48 (197 ocen)

Duszoną kapustę z bakaliami robiłam pierwszy raz i wyszła bardzo świąteczna . Słodkie bakalie i kwaśna kapusta złamana pieprzem cayenne bardzo przypomina mi święta

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    500 g kapusty kiszonej
    50 g śliwek
    50 g moreli
    50 G żurawiny
    50 g daktyli
    50 g figi
    2 małe cebule
    2 łyżki masła
    Vegeta do smaku
    Szczypta pieprzu Cayenne
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapusta z bakaliami suszonymi na wigilię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Kapustę kiszona płuczemy i gotujemy do miękkości , odcedzamy , siekamy na drobniejsze kawałki . w między czasie obieramy i kroimy w drobną kostkę cebulę , bakalie poza żurawiną kroimy w paseczki . W większym garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy cebulę na złoto dodajemy posiekaną kapustę oraz bakalie . Wszystko razem dusimy podlewając często nie wielką ilością wody . Doprawiamy do smaku Vegetą i pieprzem Cayenne

Porady

Kapustę dusimy aż zmieni kolor na ciemny od bakali

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować