Kabanosy w cieście francuskim

4.43 (152 ocen)

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    5 długich, grubych kabanosów
    10 plasterków sera
    jajko
    5 łyżek sezamu
Wystaw ocenę:

4.43 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Kabanosy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry.



  • 2. Każdy kawałek kabanosa owijamy plastrem sera i oplatamy ciastem francuskim (zaczynając od jednego końca, kończąc na drugim).
  • 3. Ciasto francuskie smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować