Kabanosy w cieście francuskim

4.5 (189 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Gdy włączam komputer i wiem, że to będzie dłuższe posiedzenie, przygotowuje sobie tą przekąskę. Jest sycąca i szybka w wykonaniu:)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kabanosy: 6 sztuk
    - ciasto francuskie gotowe w arkuszach (ok 1,5 cm grubości paski w poprzek arkusza cięte): 7 plastrów
    - Ser żółty ostry (drobno starty): 1 łyżka
    - oregano suszone: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Kabanosy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gdy włączam komputer idę przygotowywać przekąskę. Następnie piekarnik nastawiamy na 180*C
    Zanim komputer na się włączy kabanosy będą gotowe;)
  • 2. Z ciasta francuskiego wycinam paski około 1,5 cm grubości w poprzek arkusza i owijam nimi kabanosy.
  • 3. Starty żółty ser i suszone oregano rozsypuje na papierze śniadaniowym i "turlam" kabanosy aby oblepiły się nam serem i oregano
  • 4. wkładamy do piekarnika na ( na papier do pieczenia) na 10 minut z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować