Kabanosy w cieście francuskim

  • wyświetlono: 609 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Banalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem. Smak dowolny, taki jaki lubicie ;)

Mniam1
  • 8 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
sezam
czarnuszka
ketchup

Sposób przygotowania przepisu:

Kabanosy w cieście francuskim

  • 1. Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem. Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min.
    Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiekabanosyprzekąskakolacjaimprezaSylwesterdo schrupania

Komentarze

Podobne przepisy

roladki w cieście francuskim

Dodane przez: AnnaKoziel

Drobiowe roladki w cieście francuskim

Drobiowe roladki w cieście francuskim....

Paróweczki w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaZN

Paróweczki w cieście francuskim

Szybka i prosta przekąska na ciepło.

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: zielonakuchniablog

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Ciasto francuskie - chociaż dość...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Jajecznica w cieście francuskim

Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie...

Szparagi ew cieście francuskim

Dodane przez: beetle

Szparagi w cieście francuskim

Szybka wiosenna przekąska.

boczki

Dodane przez: Habibi Chi

Zakręcony boczek w cieście francuskim

Expresowa przekąska a sprawia tyle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE