Kabanosy w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Banalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem. Smak dowolny, taki jaki lubicie ;)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko
    sezam
    czarnuszka
    ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Kabanosy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem. Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min.
    Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować