REKLAMA

Kabanosy w cieście francuskim

wyświetlono: 2134 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Pyszna i szybka przekąska która znika w mgnieniu oka.

opublikowany: 26.06.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
    15 kabanosów,
    1 jajko,
    ziarna sezamu,
    ziarna czarnuszki.
Ocena:

(średnia 4.51 z 142 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 1,5 cm paski. Kabanosy owinąć paskami ciasta francuskiego i posmarować roztrzepanym jajkiem. Cześć kabanosów posypać sezamem a drugą część czarnuszką. Kabanosy wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: monika016 monika016

Kabanosy w cieście francuskim

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę.

kategoria: Ciasta Przystawki opublikowany: 08.11.2015 | wyświetlono: 22332 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: wronulka1 wronulka1

Kabanosy w Cieście Francuskim

Pyszna i szybka do zrobienia przekąska.

kategoria: Przystawki opublikowany: 31.03.2013 | wyświetlono: 14962 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: monika016 monika016

Kabanosy w cieście francuskim

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę.

kategoria: Ciasta Przystawki Przekąski opublikowany: 04.10.2015 | wyświetlono: 508 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE