Kabanosy w cieście francuskim

  • wyświetlono: 904 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszna i szybka przekąska która znika w mgnieniu oka.

1dd
  • 15 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego,
15 kabanosów,
1 jajko,
ziarna sezamu,
ziarna czarnuszki.

Sposób przygotowania przepisu:

Kabanosy w cieście francuskim

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 1,5 cm paski. Kabanosy owinąć paskami ciasta francuskiego i posmarować roztrzepanym jajkiem. Cześć kabanosów posypać sezamem a drugą część czarnuszką. Kabanosy wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiekabanosyprzekąskiKabanosy w cieście francuskim

Komentarze

Podobne przepisy

Paróweczki w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaZN

Paróweczki w cieście francuskim

Szybka i prosta przekąska na ciepło.

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: zielonakuchniablog

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Ciasto francuskie - chociaż dość...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Jajecznica w cieście francuskim

Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie...

Szparagi ew cieście francuskim

Dodane przez: beetle

Szparagi w cieście francuskim

Szybka wiosenna przekąska.

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

boczki

Dodane przez: Habibi Chi

Zakręcony boczek w cieście francuskim

Expresowa przekąska a sprawia tyle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE