Kabanosy w cieście francuskim

4.49 (145 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka przekąska która znika w mgnieniu oka.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
    15 kabanosów,
    1 jajko,
    ziarna sezamu,
    ziarna czarnuszki.
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Kabanosy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 1,5 cm paski. Kabanosy owinąć paskami ciasta francuskiego i posmarować roztrzepanym jajkiem. Cześć kabanosów posypać sezamem a drugą część czarnuszką. Kabanosy wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować