Pyzy z pasztetem

  • wyświetlono: 2324 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybsza wersja pyz z mięsem, zaoszczędzimy czas na przygotowywaniu farszu.

  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

6-7 ugotowanych ziemniaków
1 jajko
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ok. 4 łyżki mąki pszennej (ale tak naprawdę ile zabierze masa)
Sól
Ok. 30dkg pasztetu

Sposób przygotowania przepisu:

Pyzy z pasztetem

  • Pyzy z pasztetem1. Ziemniaki ugotować j przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, obie mąki i posolić do smaku. Ugniesc ciasto, a nastepnie pokroic na części i utworzyc wałek. Pokroic na 3cm kawałki.
  • Pyzy z pasztetem2. Do każdej części ciasta ziemniaczanego dać trochę pasztetu i dokładnie skleić. Uformować kulkę. Tak przygotowane pyzy wrzucić do osolonego wrzątku i gotowac do miękkości. Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą. Polać roztopionym masełkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pyzyPasztetjarski obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pyzy z kurkami

Dodane przez: Paulina Nosek

Pyzy z kurkami

Razem z Mężem jesteśmy kluskożercami....

Pyzy z kaszą manną

Dodane przez: danusia19671

Pyzy z kaszą manną

Bardzo smaczne pyzy na obiad z...

pyzy z mięsem

Dodane przez: paolineczka

Pyzy z mięsem

Ostatnio naszło mnie na tradycje...

Pyza z sosem malinowym

Dodane przez: PolskaGotuje

Pyzy z sosem malinowym

To jest wersja pyz na słodko. W...

Podlaskie pyzy z mięsem.

Dodane przez: weronika63

Podlaskie pyzy z mięsem

Pyzy ziemniaczane ze skwarkami,...

Pyzy z mięsem mielonym.

Dodane przez: xxxadusia93xxx

Pyzy z mięsem mielonym

Domowe pyzy smakują najlepiej.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE