Jajka w marynacie z czerwoną cebulą

0 (0 ocen)

Czerwona cebula dodana do marynaty delikatnie barwi jajka. Pozostałe przyprawy nadają im natomiast łagodnego aromatu. Jajka pasują do podania jako przystawka, ale wyśmienicie smakują także na kanapkach lub jako składnik różnego rodzaju sałatek.

Składniki:

  • 30 jajek ugotowanych na twardo

    Marynata:
    1 duża czerwona cebula
    4 ząbki czosnku
    2 L wody (8 szklanek)
    2/3 szklanki octu 10%
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 łyżeczka kminku całego
    1 łyżeczka gorczycy białej
    1/2 łyżeczki owoców kolendry
    5 - 6 łyżeczek przyprawy typu Vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w marynacie z czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w marynacie z czerwoną cebulą 1. Cebulę przekroić na 4 części, następnie pokroić w piórka. Czosnek pokroić w plastry. Warzywa przełożyć do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę i ocet.
  • Jajka w marynacie z czerwoną cebulą 2. Całość doprowadzić do wrzenia - gotować 10 min. Marynatę wystudzić.
  • Jajka w marynacie z czerwoną cebulą 3. Jajka przełożyć do zamykanego pojemnika, zalać przygotowaną marynatą, zamknąć pojemnik i włożyć do lodówki. Jajka nadają się do spożycia po 2 - 3 dniach marynowania.

Porady

Jajka można przechowywać w lodówce nawet do 2 tygodni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować