Jaglany krem waniliowo-kokosowy (wege, bezglutenowy)

4.99 (179 ocen)

  • 30 min

Lubie przygotowywać zdrowe, a zarazem smaczne potrawy.Dziś przepis dla amatorów różnego rodzaju smarowideł. Krem powstał na bazie kaszy jaglanej, mleczka kokosowego i banana. Taki krem śmiało możecie zajadać z pieczywem, naleśnikami czy z goframi :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
    3/4 szkl. wody
    1/3 szkl. mleka kokosowego
    1 łyżka masła kokosowego
    2 łyżki budyniu waniliowego
    1/2 banana
    3 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.99 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jaglany krem waniliowo-kokosowy (wege, bezglutenowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 1/2 szkl wody, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, masło kokosowe/olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować