Jabłecznik z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna propozycja do kawy

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kost. margaryny
    5 jajek
    1 ½ szkl. mąki pszennej
    3,4 szkl. mąki ziemniaczanej
    ¾ szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Aromat cytrynowy
    Masa jabłkowa:
    1 duży słoik musu jabłkowego
    2 łyżki kaszki mannej
    1 łyżka cynamonu
    Kruszonka:
    ½ Kost. margaryny
    ½ szkl. cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    ok. 1 szkl. mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodawać po 1 jajku. Potem na zmianę po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać aromat.
  • 2. Mus zagotować z kaszką manna i cynamonem, wystudzić.
    Składniki na kruszonkę zagnieść.
    Na blaszkę wyłożyć ¾ ciasta, na to ostudzony mus jabłkowy, przykryć pozostałym ciastem i posypać kruszonką. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować