Jabłecznik z kokosową kruszonką

4.93 (150 ocen)

  • 60 min

Przepyszna szarlotka z nutką egzotyki ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    200 g masła
    2 jaja
    1-2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    Nadzienie:
    6-8 jabłek
    5 łyżek cukru
    2 łyżki cynamonu
    3 łyżki kaszki manny

    Kruszonka:
    1 kostka masła
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    1, 5szklanki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.93 (150 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery Ciasto

Jabłecznik z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki cista zagniatamy i wyrabiamy Z gotowego cista formujemy dużą kulę i na godzinę wkładamy do lodówki

  • 2. Jabłka obieramy i ścierami na łezki, mieszamy z cukrem i cynamonem
  • Przygotowanie 3. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na prostokąt, układamy na blaszce
  • Kruszonka 4. Ze składników podanych w przepisie ugniatamy kruszonkę
  • :) 5. Na ciasto układamy jabłka i kruszonkę, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 40-50 min. w około 170
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować