İSLİM KEBABI

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Roladki z bakłażana z mięsnym nadzieniem.Sam smak smażonego bakłażana jest cudowny, a w połączeniu z mięsem i przykrywką z pomidora to już w ogóle cudo:). Nadzienie to mięso najlepiej mielone.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 2 średnie bakłażany
    - 300 g wołowiny (mielone lub pokrojone w małą kostkę)
    - 1 cebula
    - 2 - 3 ząbki czosnku
    - 2 pomidory
    - papryczki sivri biber lub zwykła zielona
    - sól, pieprz
    - pul biber, kmin rzymski lub kolendra
    - olej
    - oliwa z oliwek
    - wykałaczki :)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

İsli̇m kebabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany kroimy wzdłuż na plastry, delikatnie nacieramy solą z obu stron i zostawiamy na 15 - 20 minut.
  • 2. Pomidory, cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na olej. Następnie dodajemy mięso, przyprawy i lekko podsmażamy.
  • 3. Bakłażany smażymy na oliwie z oliwek.
  • 4. Bierzemy się za robienie roladek - 2 - 3 plastry bakłażana krzyżujemy ze sobą, a na środek nakładamy mięso i zawijamy.
  • 5. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plaster pomidora, kawałek zielonej papryki i wbijamy wykałaczkę aby roladki się trzymały.
  • 6. Roladki pieczemy 15 - 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować