Inne ciasto snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę, mąkę, cukier, żółtka i proszek zagnieść. Sodę rozpuścić w śmietanie, gdy zacznie rosnąć dodać do ciasta i zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować i włożyć do 2 blaszek.
2.Każdy placek posmarować dżemem z czarnej porzeczki (lub innym kwaśnym) i posypać drobno pokrojonymi orzechami.
3.Białka ubić na sztywno z cukrem, podzielić na pół (lub ubijać po 3 białka i połowie cukru) i wyłożyć na placki.
4.Każdy placek piec 30 min w temperaturze 180st.
5.Masa: Z podanych składników ugotować budyń, przestudzić i następnie utrzeć z margaryną. Na końcu dodać czekoladę.
6.Przełożenie ciasta:
Pierwszy placek bezą do góry- cała masa- drugi placek bezą w stronę masy-polewa.
Komentarze