Gyros po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pracę rozpoczynam od zrobienia sosu.
Majonez mieszam ze śmietaną i czosnkiem , wyciśniętym przez praskę.
Połączone składniki zostawiam, aby się "przegryzły".
2.Piersi z kurczaka kroję w kostkę. Dodaję 1-2 łyżki oleju i przyprawę do gyrosa. Mieszam i zostawiam na 10 minut w lodówce.
3.W międzyczasie kroję cebulę i ogórki konserwowe w drobną kostkę.
4.Mięso smażę na patelni. Przekładam do naczynia ( najlepiej przezroczystego). Polewam ketchupem. Następnie warstwami : cebula, ogórki, kukurydza. Polewam wszystko wcześniej przygotowanym sosem. Doprawiam solą. Posypuję drobno pokrojoną kapustą pekińską.
5.Najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
SMACZNEGO :)
Komentarze