Gulasz z serc z kluskami

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie podaję również z kluskami śląskimi lub makaronem.

Składniki:

  • Kluski:
    ● 3 jajka
    ● 6-8 łyżek mąki pszennej
    ● sól
    Sos:
    ● 50 dag drobiowych serc
    ● 2 duże cebule
    ● 30 dag pieczarek
    ● 10 dag śmietany 30-proc.
    ● łyżka mąki
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z serc z kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek, mąki i soli wyrabiamy
    ciasto. Jeśli ciasto jest za
    gęste, dolewamy mleka. Nabieramy
    porcje łyżeczką
    i gotujemy w osolonym
    wrzątku kil ka minut.
  • 2. Serca i pieczarki myjemy
    i kroimy w plas t ry. Cebule
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Podsmażamy na oleju, następnie
    dusimy ok. 30 minut,
    podlewając wodą. Zabielamy
    śmie taną z mąką i doprawiamy.
    Gotujemy, aż sos
    zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować