Gulasz z serc wieprzowych

4.42 (154 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Przepis jest łatwy i niedrogi. Gulasz bardzo smakuje moim domownikom, wręcz szybko znika.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • - ok. 70-80 dag serc wieprzowych
    - 1 duża lub 2 małe cebule
    - 2-3 liście laurowe
    - kilka ziaren ziela angielskiego
    - szczypta soli i pieprzu
    - pół kostki smalcu
Wystaw ocenę:

4.42 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z serc wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca płuczemy. Gdy trochę się osuszą, należy pokroić je w kostkę.
  • 2. Rozgrzewamy smalec w brytfance, czekamy aż całkowicie się rozpuści.
  • 3. Wrzucamy pokrojone serca, mieszamy. W międzyczasie kroimy cebulkę w drobną kostkę (można także w piórka).
  • image-22hisu3 4. Gdy serca będą już obsmażone dodajemy cebulę, zamieszamy, przykrywamy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu ok. 1,5 - 2 godzin.
  • image-06xe3ac 5. Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem (do smaku).
    Smacznego!

Porady

Gulasz idealnie pasuje zarówno do kaszy, ryżu, ziemniaków, a nawet chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować