Przepis jest łatwy i niedrogi. Gulasz bardzo smakuje moim domownikom, wręcz szybko znika.
2 godz. 30 min
Składniki:
- ok. 70-80 dag serc wieprzowych
- 1 duża lub 2 małe cebule
- 2-3 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- szczypta soli i pieprzu
- pół kostki smalcu
Gulasz z serc wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serca płuczemy. Gdy trochę się osuszą, należy pokroić je w kostkę.
2.Rozgrzewamy smalec w brytfance, czekamy aż całkowicie się rozpuści.
3.Wrzucamy pokrojone serca, mieszamy. W międzyczasie kroimy cebulkę w drobną kostkę (można także w piórka).
4.Gdy serca będą już obsmażone dodajemy cebulę, zamieszamy, przykrywamy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu ok. 1,5 - 2 godzin.
5.Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem (do smaku).
Smacznego!
Porady
Gulasz idealnie pasuje zarówno do kaszy, ryżu, ziemniaków, a nawet chleba.
Komentarze