PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz z serc wieprzowychhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/18/bd16d12f1471a31015b12f5ab5ec1f775ae7a968.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-serc-wieprzowych-1
- ok. 70-80 dag serc wieprzowych
- 1 duża lub 2 małe cebule
- 2-3 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- szczypta soli i pieprzu
- pół kostki smalcu
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz z serc wieprzowych
1.
Serca płuczemy. Gdy trochę się osuszą, należy pokroić je w kostkę.
2.
Rozgrzewamy smalec w brytfance, czekamy aż całkowicie się rozpuści.
3.
Wrzucamy pokrojone serca, mieszamy. W międzyczasie kroimy cebulkę w drobną kostkę (można także w piórka).
4.
Gdy serca będą już obsmażone dodajemy cebulę, zamieszamy, przykrywamy, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu ok. 1,5 - 2 godzin.
5.
Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem (do smaku).
Smacznego!
Porady
Gulasz idealnie pasuje zarówno do kaszy, ryżu, ziemniaków, a nawet chleba.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze