Gulasz pomorski

5 (149 ocen)

PRZEPIS MOJEJ BABCI

Składniki:


  • 60 dag łopatki wieprzowej
    15 dag kiełbasy np. śląskiej
    15 dag ugotowanej fasolki szparagowej
    3 kiszone średnie ogórki
    łyżeczka musztardy
    sól, pieprz,papryka ostra, listek laurowy, ziele angielskie,wegeta
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz pomorski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroiłam w paseczki, podsmażyłam ( aż wyparowała woda a mięso lekko się przypaliło ). Podlałam wodą , dodałam 3 listki laurowe, 4 ziela angielskie sól i odrobinę wegety. Kiełbasę pokroiłam w plasterki, podsmażyłam. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, podsmażyłam. Gdy już mięso było prawie miękkie dodałam podsmażoną cebulę i kiełbasę dusiłam jeszcze około 5 minut. Następnie dodałam pokrojonego ogórka, jeszcze przez chwilę gotowałam. Sos doprawiłam pieprzem, solą, ostrą papryką, musztardą, zagęściłam zawiesiną z mąki i wody. Na koniec dodałam fasolkę szparagową, pokrojoną na mniejsze kawałki, zagotowałam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować