Pomorski przysmak z łososia

1.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Potrawa z Pomorza , prosta i smaczna przekąska .

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 80 dkg filetów z łososia
    Sok z 1 cytryny
    1 pęczek koperku
    2 duże cebule
    Sól
    Pieprz
    Olej lub oliwa
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomorski przysmak z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć ,osuszyć i obficie natrzeć solą i zawinąć w folię aluminiową. Pozostawić w lodówce na dobę.
    Następnie moczyć około 1 godziny w wodzie z dodatkiem soku cytrynowego.
    Po wyjęciu z wody łososia osuszyć i bardzo cienko ,wzdłuż włókien pokroić na cieniutkie plasterki.
    Każdy kawałek łososia skropić sokiem z cytryny.
    Cebule obrać i pokroić na cienkie plasterki.
    Na półmisku układać plasterki ryby przekładane na przemian z cebulą. Następnie skropić go oliwą , oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz posypać drobno posiekanym koperkiem. Wstawić na godzinę do lodówki. Ozdobić plastrami cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować