GULASZ PO FRANCUSKU

4.5 (182 ocen)

Do dania tego zbędne są dodatki,gdyż smak gulaszu zastępuje je.Dodatek warzyw i musztardy francuskiej sprawia,że gulasz jest pyszny.

Składniki:


  • 1/2 kg. wołowiny
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 mała pietruszka
    1 mała marchew
    1 mały kawałek selera
    10 cm. pora biała część
    1 papryka czerwona
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki śmietany 18%

    sól,pieprz,ostra papryka mielona,czosnek granulowany,bazylia suszona do smaku,olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz francuski 1. Warzywa oczyścić,umyć i pokroić cebulę w piórka,por w talarki,pozostałe w paski,natkę pietruszki posiekać.
  • gulasz francuski 2. Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej,przesmażyć na rumiano mięso z wszystkich stron podlewając podczas pieczenia niewielkimi ilościami gorącej wody.
  • gulasz francuski 3. Wsypać cebulę,czosnek i smażyć chwilę.
  • gulasz francuski 4. Dodać warzywa i smażyć do czasu ich zeszklenia.
  • gulasz francuski 5. Przyprawić przyprawami,włożyć musztardę,przemieszać .
  • gulasz francuski 6. Całość zalać gorącą wodą i dusić do miękkości mięsa.
  • gulasz francuski 7. Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości gorącego sosu celem zrównania temperatury,wsypać natkę pietruszki,ewentualnie doprawić do smaku.Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować