Grillowany pstrąg z koperkiem

4.5 (172 ocen)

  • 15 min

Pyszna ryba w sosie własnym, bardzo dietetyczna i zdrowa.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 pstrągi ( tuszki )
    pęczek koperku
    1 łyżeczka warzywka
    olej
    masło
    cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany pstrąg z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowany pstrąg 1. Pstrąga umyć, obłożyć ze wszech stron koperkiem.
    Folie aluminiową posmarować olejem, ułożyć na niej pstrąga i lekko posypać warzywkiem.
    Do środka włożyć wiórki masła.
    Zawinąć dobrze folię i grillować rybę 0k. 10-20 minut.
    Podawać z cytryną i grillowanymi ziemniaczkami.
  • 2. Jeśli macie taką metalową rybe do grillowania to cały sos ucieknie ,dlatego lepiej grillować w folii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować