Grillowany lin pachnący koperkiem i tymiankiem

4.48 (188 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna ryba grillowana z dużą ilością świeżego koperku, wyrazistego, aromatycznego czosnku i pachnącego tymianku to świetna propozycja dla fanów rybki z rusztu. Grillowany lin to znakomity pomysł na lekkie danie obiadowe z dużą ilością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 świeże wypatroszone liny
    6 ząbków czosnku
    1 pęczek koperku
    1/2 pęczka tymianku
    4 łyżki soku z cytryny
    6 łyżek oleju
    przyprawa do ryb
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany lin pachnący koperkiem i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata:
    Koperek i tymianek drobno posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Ryby umyć, delikatnie naciąć, oprószyć od wewnątrz i z zewnątrz przyprawą do ryb. Następnie brzuszki wypełnić marynatą, i całość posmarować marynatą. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
  • 3. Każdą rybę ścisnąć rusztem do ryby i grillować z każdej strony po kilka minut aż mięso ryby będzie upieczone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować