Grillowana pierś z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min

U mnie z cyklu "danie na zdrowe odchudzanie"

  • 30 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka ok. 350 g (na dwie osoby)
    marynata :
    3 łyżki oliwy lub oleju + 2 łyżki wody
    1 łyżeczka papryki słodkiej + 1 większy przeciśnięty ząbek czosnku
    1 łyżka sosu sojowo - grzybowego + szczypta pieprzu
    4 małe lub 2 większe marchewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cw9xav 1. Przygotować marynatę, włożyć do niej mięso podzielone na porcje, marynować przez 24 godziny, można nawet dłużej.

    Obrane marchewki podgotować na półtwardo w wodzie ze szczyptą soli i cukru.

    Rozgrzać patelnię grillową, ułożyć na niej zamarynowane mięso i podgotowane marchewki (nie dodawać tłuszczu), grillować do momentu aż mięso się zetnie i ładnie zrumieni.

    Podać dowolnie, u mnie z ryżem i zestawem surówek.

    Smacznego dietetycznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować