Green velvet cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Przesiać mąkę, proszek, cukier do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko, barwnik (jeżeli używacie barwnika w proszku to dajemy go tylko troszeczkę!) i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
2.Masa:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło zmiksować/utrzeć w misie miksera na puszystą, jasną masę. Dodawać cukier, stopniowo, cały czas ucierając mikserem (kilka minut). Dodać mleko i miksować. Krem powinien być gładki, nie za gęsty. Jeśli jest zbyt gęsty - dodać odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadki - cukru pudru.
Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić dowolnie babeczki :).
Przechowywać w lodówce.
Komentarze