Gołąbki w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kapuste obgotowywujemy w lekko osolonej wodzie. Oddzielamy liście kapusty i ścinamy żyłki. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy. Cebulkę siekamy w drobną kostkę i podsmarzamy na 1 łyżce masła. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i dodajemy drugą łyżkę masła do gotowania. wszyskie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty nadziewamy farszem i układamy w wysokim garnku. Podlewamy 2 szklanki wody. Pod koniec gotowania wyjmujemy gołąbki i zalewamy sosem. Ponownie wkładamy gołąbki i gotujemy 15min.
SOS
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 0.5 szklanki wody
śmietankę mieszamy z mąką i rozpuszczoną kostką wlewamy do garnka ciągle mieszamy.
Komentarze