Gołąbki w sosie śmietanowym

4.49 (164 ocen)

  • 30 min

wyśmienite dla męża

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża kapusta
    0,5kg mięsa np łopatka
    torebka ryżu
    1 duża cebula
    2 łyżki masła
    100ml śmietany 18%
    1 kostka rosołowa
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapuste obgotowywujemy w lekko osolonej wodzie. Oddzielamy liście kapusty i ścinamy żyłki. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy. Cebulkę siekamy w drobną kostkę i podsmarzamy na 1 łyżce masła. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i dodajemy drugą łyżkę masła do gotowania. wszyskie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty nadziewamy farszem i układamy w wysokim garnku. Podlewamy 2 szklanki wody. Pod koniec gotowania wyjmujemy gołąbki i zalewamy sosem. Ponownie wkładamy gołąbki i gotujemy 15min.

    SOS
    Kostkę rosołową rozpuszczamy w 0.5 szklanki wody
    śmietankę mieszamy z mąką i rozpuszczoną kostką wlewamy do garnka ciągle mieszamy.

Porady

gołąbki układamy zawinięciem do dołu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.77 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żołądki w sosie śmietanowym

To może cię zainteresować