Gołąbki bez zawijania z grysikiem

4.5 (154 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczne!!! Moja babcia bardzo często robiła.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa, 1/2 główki małej kapusty, 1 szklanka grysiku, 1 średnia cebula, 3 jajka, liście laurowe, ziele angielskie, mąka, sól, pieprz, olej do smażenia, słoiczek koncentratu pomidorowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania z grysikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety gołąbkowe 1. Kapustę bardzo drobno posiekać. Zasolić i odstawić na pół godziny. Odsączyć kapustę i wymieszać z mięsem, z grysikiem, posiekaną drobno cebulą, jajkami i doprawić do smaku. Obtaczać w mące formując nieduże kotlety i piec na oleju na złoty kolor.
  • Gołąbki w garnku 2. Ułożyć w garnku i zalać zimną wodą do przykrycia gołąbków. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i pogotować na małym ogniu przez godzinę. Zrobić sos pomidorowy dodając koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku wg własnego uznania.

Porady

Najlepiej smakują z ryżem oraz z ziemniakami czy pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować