Morszczuk z makaronem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczna potrawa.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety morszczuka, 500 g brokułów pokrojonych w różyczki, 4 łyżki tartej bułki, 400 g makaronu wstążki grube, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, oliwa z oliwek, sól i pieprz.

Morszczuk z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić tartą bułkę. Smażyć przez około 5 minut ciągle mieszając, aż będzie chrupiąca i rumiana. Osączyć na papierowym ręczniku.
  • 2. Brokuły gotować w lekko osolonej wodzie około 7 min., tak na pół twardo. Odcedzić.
  • 3. Makaron zagotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
  • 4. Na dużej patelni lub woku rozgrzać 2 łyżki oliwy i smażyć filety morszczuka. Jak się chwilę podsmażyć rozgnieść na miazgę drewnianą łyżką. Dodać czosnek i smażyć jeszcze 2 min. Dodać brokuły i smażyć kolejne 3 min., aż będą gorące. Następnie dodać makaron z 2 łyżkami oliwy, dokładnie wymieszać.
  • 5. Podzielić makaron z morszczukiem na porcje i posypać podsmażoną tartą bułką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy