Francuska tarta z kurczakiem

4.99 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Pyszna tarta z ciasta francuskiego, z kurczakiem i brokułami, w delikatnym sosie śmietanowo-jajecznym. Idealny pomysł na oryginalny, szybki i tani obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • - Opakowanie ciasta francuskiego
    - filet z kurczaka
    - 1 brokuł
    - 150ml śmietany
    - 1-2 jajka
    - sól, pieprz
    - opcjonalnie - ser do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Francuska tarta z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć, pokroić, doprawić. Obsmażyć na oleju.
  • 2. Brokuła podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie 2-3min.
  • 3. Formę wyłożyć gotowym ciastem francuskim. Dodać kurczaka i brokuły.
  • 4. Śmietanę wymieszać z jajkiem, wylać do tarty. Posypać serem.
  • 5. Piec ok. 25-30 min w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciasto francuskie Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować