Filety z indyka w cieście naleśnikowym

4.46 (186 ocen)

Smaczne, świąteczne danie :)

Składniki:

  • 500 g fileta z indyka
    kilka plasterków sera żółtego
    2 łyżki musztardy
    sól, pieprz
    olej

    ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    szklanka mleka
    mąka- dodać jej tyle, aby ciasto było gęste
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (186 ocen)

Filety z indyka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić. Następnie oprószyć je solą i pieprzem oraz posmarować delikatnie musztardą. Na musztardę położyć plaster sera żółtego, po czym złożyć filet w "kieszonkę" i spiąć wykałaczką.
  • 2. Ciasto naleśnikowe: jajka, mleko, mąkę i przyprawy wymieszać mikserem. Kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie przełożyć kotlety do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować