Filety w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy,
cienko rozbijamy. Oprószamy
solą i pieprzem.
2.Z mąki, jajek, mleka i 1/4
szklanki wody przygotowujemy
ciasto naleśnikowe. Obtaczamy
filety i smażymy na
rozgrzanym oleju.
3.Paprykę myjemy, usuwamy
gniazdo nasienne, miąższ kroimy w małą kostkę. Szczypiorek
myjemy, osuszamy i siekamy.
Ser ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Kukurydzę
osączamy.
4.Kotlety wkładamy do naczynia
żaroodpornego. Posypujemy
kukurydzą, papryką
i serem. Pieczemy ok. 5 minut
w temp. 180 °C, aż ser się
roztopi. Wyjmujemy i posypujemy
szczypiorkiem.
Porady
Kotlety podajemy na gorąco. Najczęściej serwuję je z ugotowanymi ziemniakami i surówką
np. z kapusty pekińskiej i marchewki.
Komentarze