Filet z kurczaka z leśnymi grzybami

4.46 (188 ocen)

  • 60 min

Mieszkając obok lasu grzechem byłoby nie korzystać z darów lasu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    olej
    sól
    pieprz
    szczypta mielonego imbiru
    odrobina curry
    około 1/2 kg mrożonych leśnych grzybów
    1/4 szklanki śmietany do zup i sosów
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Filet z kurczaka z leśnymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę z czosnkiem drobno siekamy. Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojony w drobna kostkę filet z kurczaka, smażymy do miękkości. Na końcu dodajemy rozmrożone leśne grzyby i śmietanę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, mielonym imbirem i curry.

Porady

Podajemy z kaszą gryczaną lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować