Filet z indyka w sosie potrawkowym

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Proste dietetyczne danie ,wymyśliłam je ,kiedy byłam na diecie

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    2 liście laurowe
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    Sól
    Pieprz
    1 mała śmietana 36 %
    3-4 łyżki mąki
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka w sosie potrawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i umyć. Do garnka z wodą, tyle aby dobrze zakryła mięso włożyć umyte mięso i wolno zagotować. Osolić.
    Dodać warzywa i przyprawy, gotować do miękkości.
    Mięso wyjąć .
    Rosół przecedzić . Na maśle zrobić białą zasmażkę i wlać do wywaru cały czas mieszając. Dodać śmietanę, wymieszać.
    Doprawić solą ,pieprzem . Można dodać trochę maggi.
    Mięso pokroić w grube plastry i polać sosem.
    Podawać z ryżem i warzywami gotowanymi.

Porady

Zamiast kremóki można użyć śmietany 18 lub 12 %

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować