Filet pod mozarellą, pieczarkami i groszkiem

4.5 (162 ocen)

  • 15 min

Taki filet przygotujemy bardzo szybko a po upieczeniu będziemy mieć bardzo aromatyczne i przesmaczne mięso do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    1 mozarella
    100 g pieczarek
    puszka groszku konserwowego
    przyprawa do kurczaka
    sól ziołowa
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
    tłuszcz do smażenia i do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod mozarellą, pieczarkami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki w smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Groszek rozgniatamy widelcem.
  • 2. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż i wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
  • 3. Posypujemy przyprawami następnie wykładamy na niego groszek, pieczarki i pokrojoną w plastry mozarellę.
  • 4. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować