filet z porem i mozarellą zapiekany

4.99 (149 ocen)

  • 45 min

Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kotlety drobiowe, to polecam fileta pieczonego w piekarniku. Robię go w różnych wariantach, najczęściej właśnie z porem. Przygotowanie wymaga nieco więcej czasu, dlatego polecam na niedzielę lub rodzinne spotkania. Nam bardzo smakuje.

  • 45 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    1 duży por
    1 duża kulka mozarelli (125 g)
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z porem i mozarellą zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać zimną wodą i pokroić na 4-5 płatów. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć krótko z obu stron na rozgrzanym oleju. Białą część pora pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Mięso ułożyć w brytfannie do mięsa. Na każdy kawałek położyć łyżkę pora i przykryć plastrem mozarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i zapiekać około kwadransa. Po upieczeniu posypać posiekanym szczypiorkiem

Porady

Mozarellę można zastąpić żołtym serem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Por Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować