Eton mess z granatem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten deser może nie jest nisko kaloryczny, ale za to jest całkiem pyszny. Granat można zastąpić innym owocem sezonowym, na przykład pomarańczą(dobrze zrównoważy słodycz).

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - bezy: 80 gramów
    - granat: 0.5 sztuki
    - śmietana kremówka 30-36%: 330 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Bita śmietana

Eton mess z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru na sztywno. Bezy pokruszyć. Z granatu wybrać dokładnie pestki.
  • 2. W pucharkach lub kieliszkach do czerwonego wina układać warstwami bezy, bitą śmietanę i wysypywać pestki granatu.
  • 3. Ostatnią warstwę powinny stanowić pestki granatu. Można na górę kieliszka położyć po bezie. Podawać chwilę po zrobieniu lub schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Granat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować