Dżem z jabłek tradycyjny

0 (0 ocen)

Dżem z jabłek tradycyjny - jest bardzo pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast oraz wszelkich deserów.

Składniki:

  • 1 kg jabłek
    cukier do dosłodzenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z jabłek tradycyjny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dżem z jabłek tradycyjny 1.
    Jabłka umyć, obrać ze skórki, wypestkować. Następnie pokroić w
    drobną kostkę. Jeśli jabłka są kwaśne wymieszać je z cukrem. Na
    patelni lub w garnku rozgrzać odrobinę wody. Dodać jabłka, dusić
    około 20 minut. Dodać cukier waniliowy. Gotowy dżem z
    jabłek, przełożyć do czystych wyparzonych słoików i pasteryzować 15
    minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować