Dwu smakowy schab w pestkach dyni

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepyszny i kolorowy dwu smakowy schab połączony z mięsem wołowym i mięsem drobiowym.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    1 filet drobiowy
    15 suszonych morel
    15 suszonych śliwek
    1 opakowanie pestek dyni
    2 łyżki płynnego miodu
    sól
    pieprz
    papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Dwu smakowy schab w pestkach dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozcinam schab na środku przez całą długość nie przecinając do końca, następnie rozcinam schab z prawej i lewej strony po środku. W taki sposób otrzymam ładny duży kawałek schabu.
  • schab 2. Schab przyprawiam i rozbijam lekko tłuczkiem do mięsa w ten sposób przyprawy wejdą w mięsko.
  • schab i filet 3. Fileta z kurczaka lekko przecinam aby otrzymać duży płat i rozbijam tłuczkiem. Układam na schabie i ponownie przyprawiam.
  • schab 4. Przy samym brzegu mięsa układam z jednej strony morele, a z drugiej śliwki.
  • schab 5. Delikatnie zaczynając od brzegu z owocami zwijam ciasno w rulon do samego końca mięsa. Za pomocą dratwy można mięso związać.
  • schab 6. Na koniec pestki dyni mieszamy z miodem, solą, papryką i obtaczamy nimi schab.
  • schab 7. Wkładamy wszystko w rękaw do zapiekania i pieczemy około 50 minut w 190 stopniach.
  • schab 8. Następnie schab wyjmujemy z rękawa i zostawiamy w piekarniku na 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować