Drożdżówki z serem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W szklance letniego mleka rozpuścić drożdże , dodać 3 łyżki mąki i łyżkę cukru , dokładnie wymieszać , odstawić do wyrośnięcia
2.Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mleka , cukier , cukier waniliowy , jajko , żółtka , sól ,olej i mąkę , wszystko dokładnie wyrobić
3.Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia . Z wyrośniętego ciasta formować rogaliki , bułeczki , nadziewać masą serową , dokładnie zlepiać . Układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia , odstawić do wyrośnięcia .
Wyrośnięte drożdżówki smarować roztrzepanym jajkiem .
Piec około 30 minut w 175 *C
4.MASA SEROWA :
Serek Philadelphia i Mascarpone przełożyć do miski , dodać żółtko , cukier , mąkę i pokrojoną w kostkę czekoladę , wszystko wymieszać .
Masa serowa powinna być przygotowana tuż przed nadziewaniem drożdżówek ,
Komentarze