Pyszna propozycja dla drobiożerców. Sposób na przemycenie witamin, bo jarmuż jest ich skarbnicą
45 min
Składniki:
70 dag piersi z kurczaka
20 dag jarmużu pokrojonego
15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego
sól,pieprz
ząbek czosnku
1 jajka
szklanka bułki tartej
olej do smażenia
Drobiowe roladki z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety, delikatnie rozbijamy, oprószamy
solą i pieprzem.Jarmuż obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, po tym
czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju, dodajemy
jarmuż, dodajemy sól,pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Podduszamy ok 15 minut mieszając. Po tym czasie studzimy. Na każdy kotlet
wykładamy porcje jarmużu ok 1,5 łyzki, na wierzch układamy plaster
sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w
jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami
Komentarze