Domowy snikers

4.5 (167 ocen)

  • 35 min

Jak przystało na początkującą kucharkę przepis nie jest skomplikowany, ale jak smakuje...

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na kruche ciasto:3 szklanki mąki pszennej, 1 margaryna, 3-5 dag smalcu, 2 łyżki śmietany, 4 żółtka, pół szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia.
    puszka mleka skondensowanego (już ugotowane), 1 gorzka czekolada, 1 czekolada mleczna, łyżeczka masła, łyżka mleka, orzeszki ziemne, migdały
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i układamy na blaszce, nakłuwamy. Pieczemy na złoty kolor. Przechłodzony placek smarujemy mlekiem skondensowanym w puszce(wcześniej gotowanym przez około 3 godziny albo gotowym produktem) posypujemy orzechami i migdałami. Czekolady z odrobiną mleka i masła roztapiamy w kąpieli wodnej, Polewamy wcześniej przygotowane ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować